2018. júl 02.

A gasztronómia történelme

írta: Hauke
A gasztronómia történelme

Tanultam 1 évig gasztronómiát.

Azt hittem, hogy tök érdekes lesz, de már az elején kiábrándultam belőle.
A tanár a gasztronómia történelméről beszélt, az őskorról.
"Az ősemberek eleinte csak az erdei bogyókat, gyümölcsöket ették. Aztán látták, hogy néhány állat húst eszik, ezért elkezdtek vadászni, és utána már nyers húst is ettek. De egy nap, mikor a tűz mellett ettek, az egyik ősember beleejtette a húst a tűzbe. Mikor kivette, rájött, hogy a sült hús finomabb. Attól kezdve ettek sült húst."
Ezen teljesen kiakadtam. Micsoda hülyeség! Ha a hús a tűzbe esik, akkor nem megsül, hanem megég. Komolyan így kezdődik az egész tananyag? Vajon mi lesz még később?
"Francoise Gourmet véletlenül ráejtett egy kanál áfonyalekvárt a sültkrumplira, és rájött, hogy milyen finom együtt. Azóta így szokás enni."
"Gulliver L'ecsó véletlenül beleejtette a hússzeletet lisztbe, tojásba, aztán zsemlemorzsába (milyen kis ügyetlen...), és feltalálta a panírozást!"
"A Cola gyárban Thomas Fool egyszer elfelejtette utántölteni a cukoradagoló silót, de rájöttek, hogy nem is olyan nagy baj: eladták Zero névvel."
Az tény, hogy sok új dolog valamilyen tévedésből alakul ki, na de ennyire?

Szólj hozzá

budapest vélemény emlék vicces gasztronómia hús