2018. júl 17.

Hogyan lettem majdnem az év dolgozója?

írta: Hauke
Hogyan lettem majdnem az év dolgozója?

avagy: hogyan lettem majdnem kirúgva…

valsag.jpg

 

 

Akik kereskedelemben dolgoznak, és számláznak, valószínűleg tudják, hogy júliustól a NAV megkapja a kiállított számlákat, és ellenőrzi. Főleg azokat, melyeknek az áfa értéke meghaladja azt a bizonyos összeget.

Mi is a cégnél előre fogtuk a fejünket, hogy vajon mi lesz ebből… Mindenesetre a könyvelőnk nyomatékosan kért minket, hogy még nagyobb odafigyeléssel készítsük el a számlákat. Lehetőleg ne helyesbítsünk, ne sztornózzunk.

Én szerencsére csak egyetlen partner felé szoktam számlázni, bár az pont egy elég problémás cég. Önállóan rendel dolgokat a gyártól, de mi fizetjük ki a cuccokat, aztán továbbszámlázzuk felé.

Most is egy olyan rendelését kellett kiszámláznom, ahol meglehetősen nehéz volt kibogozni, hogy vajon mit is rendelt, mit kapott, milyen árat állítsak be, stb. Összeültünk a telepvezetővel meg a könyvelővel, és nagy nehezen sikerült minden részletet megbeszélni.

Szóval leültem elkészíteni a számlát. Mindent beállítottam, és 2x ellenőriztem – termékek, árak, végösszeg, teljesítés ideje, fizetési határidő… Lementettem, és kinyomtattam.

És ekkor vettem észre a hibát, de ekkor már késő volt…

A számla végösszege 500 ezer forint körül volt, de én sikeresen kiszámláztam 500 ezer eurót. Ez forintra átszámolva kb 165 millió.

Hoppá.

A főnököm, a telepvezető látta rajtam, hogy gáz van. Szerencsére jófej. Mikor mondtam neki, hogy mi történt, jót nevetett. Mondta, hogy ha a partner kifizeti nekünk ezt az összeget, akkor kinevez engem az év dolgozójának.

Aztán persze komolyra váltott, és mondta, hogy próbáljak kicsit jobban figyelni, ez elég komoly dolog, nem kéne ujjat húzni a NAV-val.

Igyekszem észben tartani.

Szólj hozzá

emlék számla munkahely